s, 20-02-16, v07 

SpeedCats - Gocart på vatten
Munksjö Raceway /co Jönköpings vattenskidklubb

©2001 Jonkoping.net

SpeedCats - Gocart på vatten

Speedcats har i ca. 7 år funnits i Båstad och sedan ett par år även i Stockholm och nu erbjuder även vi i Jönköping denna upplevelse som är utöver det vanliga. Båttypen vi använder kallas internationellt för Thundercats.


Thundercat-racing har snabbt blivit världens största motorbåtssport med tävlingsserier i bland annat Sydafrika, Australien, Nya Zeeland, England och sedan några år tillbaka även här i Sverige.


De användes från början som livräddningsbåtar i Sydafrikas enorma vågor och kan i princip hantera alla förhållanden på sjön och med sin katamaran konstruktion är den otroligt stabil.


Körstilen påminner om en blandning av Gokart och Sidovagnscross då man är två stycken i båten där en ”co-pilot” får agera burkslav för att uppnå maximal prestation.


Vill du få just ditt event / race dokumenterat så kan vi lösa det genom våra GoPro kameror som vi kan fästa på både hjälmar och båtar.


Raceutbildning/Presentkort
Att ge bort ett presentkort på en Speedcatskörning kan aldrig vara fel. Glada presentkortstagare har knappt velat lämna bryggan. Här får man en grundlig genomgång på land om båten och hur man bäst skall köra för att få så kul som möjligt. Väl på ute på sjön kör vi korta träningspass och målet är att kunna hantera denna lilla men otroliga båten så bra som möjligt i banan. Vi avslutar självklart med riktigt race.
2 timmar 1-4 pers inkl. all utrustning. Medtag ombyte.


The Full Monty Race
Speedcats Race, 6 – 50 personer ett arrangemang som tar ca 2,5 timmar. Vi börjar med att lära gästerna att jobba som co-pilots. Därefter säkerhetsgenomgång och utbildning i hur man kör och styr båten. Efter egen träning i bana så avslutar vi med race mot klockan eller annan båt. Detta är det mest populära och mest bokade eventet.


Speedcats för möhippa/svensexa
Vi utbildar ”offret” till att köra Speedcats enligt ”The Full Monty Race” ovan. Därefter får alla i sällskapet prova på att åka Speedcats som co-pilot.


Vatten Adrenalin till MAX!
I sammarbete med RIBeventur erbjuder vi Speedcats och RIB i ett adrenalinstint paket för er som vill ha ren ACTION!


RIB står för Rigid Inflateable Boat och togs ursprunligen fram för att transportera militär och manskap i mycket grov sjö långt ut till havs. Båtarna har visat sig oerhört effektiva mest på grund av att stryktåligheten är enorm i höga hastigheter. Båten är klassad för 4 meter höga vågor offshore, har dubbla 250hk utombordare och accelerar från 0 till 55 knop extremt fort. Skrovet har en extremt skarp vinkel och manövreringsförmågan är fruktansvärt skarp och effektiv, 45 graders girar med pontonerna i vattnet är inga problem. Båten är 10 meter lång och tar tolv passagerare på jockeysäten.